Zavičajna udruga vodičkog kraja u Zagrebu organizira blagdansko druženje VEČER BAKALARA u četvrtak, 17. prosinca od 18 sati u Bistrou Veselo nepce, Kranjčevićeva 4, Zagreb
U vodiškoj kužini ne može se niti zamisliti da za blagdane ne zamrliši bakalar. Za nas će tu domaću spizu ovaj put skuvati odlični kuhari u bistrou Veselo nepce.
Uz večeru naći ćemo i nešto za čakule i zabavu, a do tada evo mozgalice?
Jeste li znali?
Prava povijest putovanja bakalara počinje u 16. stoljeću kad se sustavno počelo uvoziti u europske zemlje. Do eksploatacije bakalara došlo je zbog velikog siromaštva u Europi. Bogati su tada jeli svježu ribu, a siromašni suhu. Vremenom su se stvari promijenile, pa je bakalar kao poslastica pripremljena na stotine načina završio na trpezama bogataša, poglavito u vrijeme blagdana i postova. Kod nas su najpoznatiji bakalar na bijelo i šugo od bakalara.
***
Napomena: Večera se plaća po osobi 50.00 kn (ne uključuje piće)
Molimo najavu na mob. tel: 091/5777-395
izvor:infovodice