Budite u Vodicama ove nedjelje: Tisuće lampiona osvijetlit će nebo za ‘Srce Kornatsko’

Humanitarna akcija ‘Srce Kornatsko’ svoj vrhunac doživjet će ove nedjelje kada će u nekoliko hrvatskih gradova, među kojima su i Vodice, biti pušteni lampioni i baloni u znak sjećanja na vatrogasce tragično stradale prije 10 godina na otoku Kornatu.

Srce Kornatsko organizira Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice, Malonogometnog kluba Heroji 2007. i Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije kojom se želi na dostojanstven način obilježiti 10. godišnjica kornatske tragedije, uz Dubrovnik, Zagreb, Split, Zadar, Rijeku i Novu Gradišku, baloni i lampioni bit će pušteni i u Vodicama na rivi točno u 21 sat.

U Vodicama obilježavanje počinje u nedjelju u 10 sati ujutro, kada će na rivi biti upriličen doček biciklista maratonaca iz Zagreba. Za 17 sati zakazan je posljednji Mimohod sjećanja DVD-a Vodice, na kojem će prisustvovati vatrogasci iz čitave države i susjednih zemalja, dok će u 19 sati biti odigran malonogometni turnir.

Podsjetimo, sredstva koja se prikupe donacijama za balone i lampione namijenjena su provođenju rehabilitacije djece liječene od malignih bolesti, u organizaciji udruge Krijesnica. Cilj rehabilitacijskih programa udruge Krijesnica je omogućiti djeci da uspješno integriraju iskustvo liječenja u svoju svakodnevicu te im osigurati vrijeme opuštanja, smijeha i zabave u okolini koja ih prihvaća i razumije. Nakon  iskustva liječenja, tijekom kojeg su djeca često zakinuta za sudjelovanjem u vršnjačkim aktivnostima, važno je djeci omogućiti sudjelovanje u raznim svakodnevnim, a za njih izazovnim aktivnostima i time ih osnažiti i ohrabriti za suočavanje s preprekama koje pred njih postavlja povratak u matičnu sredinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.