Klapske večeri dio su naše kulture i tradicije

Bunarima dvije nagrade na vodičkoj Večeri dalmatinskih klapaFoto: Infovodice
Na devetnaestoj po redu Večeri dalmatinskih klapa u Vodicama dvije nagrade pripale su vodičkim Bunarima, dok su nagradu za najbolju interpretaciju skladbe dobile Skradinke, a za najbolju klapu Munita iz Zadra, piše portal Infovodi

– Klapske večeri dio su naše kulture i tradicije. I sinoć je bila posebna, prekrasna večer. Naši domaći vole slušati klapske pjesme jer se poistovjećuju s njima, a stranci u njima uživaju. Ovo je redovno jedan od najočekivanijih događanja u Vodicama jer nam nastupaju one klape koje su se etablirale na toj sceni i iza sebe već imaju brojne nagrade i priznanja, kazala je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodica.

Na vodičkoj rivi sinoć je zapjevalo osam klapa. Uz Karmel iz Turnja, zagrebačke Stine, prošlogodišnje pobjednike “Omiša” i ove godine drugoplasirane klape tog festivala, šibenske klape More i Brodarica, vodičkih Oršulica, zadarska Munita – ovogodišnji pobjednik festivala Kaštelanski đir i sinoć je bila najbolja, a Skradinkama je pripala nagrada za najbolju interpretaciju. Također, dvije važne nagrade otišle su drugim domaćima – vodičkim Bunarima.

– Prva nagrada publike je uvijek posebna, pogotovo u našem mistu. Nije to baš lagano osvojiti, bez obzira što smo domaći. Pripala nam je i nagrada za najbolju izvedbu izvorne pjesme – Mare moja, moje uzorje. Volimo takve posebnije pjesme i prenositi ih na svoj način. Drago nam je što se to prepoznaje, naglasio je Marko Juričev Martinčev iz klape Bunari.

Istu nagradu osvojili su i na 40. susretu dalmatinskih klapa u Skradinu u jakoj konkurenciji ponajboljih klapa u Hrvata. U narednom mjesecu im slijedi više nastupa po cijeloj Dalmaciji, a nakon toga gostovanje kod prijatelja iz klape Croatia Munchen povodom njihove 30. godišnjice.

– Taman će se datum poklopiti i s Oktoberfestom kojeg ćemo također posjetiti pa se zaista i tome veselimo, priznao nam je Juričev Martinčev.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.