Četiri kamere nadzirat će promet na vodičkoj obilaznici i Jadranskoj magistrali

Kako bi se spriječila vožnja prevelikom brzinom po novoj vodičkoj obilaznici te na nekim problematičnim dijelovima Jadranske magistrale D8, Policijska uprava šibensko-kninska nabavila je četiri nadzorne kamere koje će uskoro biti i postavljene.

Dogovoreno je to jutros u Gradskoj upravi Vodica na sastanku predstavnika Grada s načelnikom šibenske postaje Prometne policije i Živkom Čičmirom-Vestićem iz Policijske uprave Šibensko-kninske, na kojem je dogovorena nova suradnja s ciljem poboljšanja sigurnosti na vodičkim prometnicama.

Dvije nadzorne kamere će snimati brzinu na zaobilaznici kod nadvožnjaka Vrbica te na križanju obilaznice s županijskom cestom gdje se promet regulira pomoću semafora. Druge dvije kamere bit će postavljene na Jadranskoj magistrali u samom naselju Vodice; jedna na križanju s Račicama i druga na raskrižju sa Zatonskom ulicom.

Očekuje se da će takva preventivna mjera utjecati na vozače da voze dozvoljenom brzinom koja je prilagođena uvjetima u naseljenim područjima te kako će se time utjecati na smanjenje broja eventualnih nesreća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.