14. prosinca u Vodicama

Čije su ‘zlatne kapi’ najbolje ove godine? Počele prijave za 9. Dane mladog maslinovog ulja u VodicamaFoto: Ilustracija/ Pixabay

Manifestacija ‘Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji’, deveta po redu, održat će se 14. prosinca u Vodicama u hotelu Olympia.

Potrebna količina za ocjenjivanje je pola litre maslinovog ulja, a kvalitetu ulja ocjenjivat će Zavod za Javno zdravstvo Šibenik i orangoleptika iz Udruge Olea Šibenik. Uzorak ulja građani mogu dostaviti osobno ili poštom na adresu Udruge Olea, Ivana Gundulića 25, Vodice 22211. Kotizaciju je potrebno uplatiti na račun Udruge dalmatinskih uljara Vodice.

Pravo na sudjelovanje imaju svi koji su upisani u registar poljoprivrednih gospodarstava, a prijave će organizatori primati do 20. studenog.

Program počinje evidencijom sudionika u 13 sati, a sama manifestacija počinje u 15 sati s pozdravnim govorom i svečanim otvaranjem. Uz druženje se razgledavaju štandovi i od 16.30 do 19 sati bit će predavanja o maslinarstvu i uljarstvu.

Od 19.30 sati na repertoaru je svečana večera uz glazbu i podjela medalja, nagrada i plakata.

Za više informacija građani se mogu obratiti tajniku Udruge Olea Damiru Buntiću, izvijestili su na stranicama Grada Vodica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.