Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja prezentirali svoj rad djeci vrtića Tamaris

Povodom dana otvorenih vrata Županijskog centra 112 predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Danijela Erceg i Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Ante Ercegović i Dijana Španja u mališanima iz dječjeg vrtića Tamaris održali su edukativno predavanje.

Voditeljica odjela za preventivne i planske poslove Danijela Erceg održala je edukaciju djece u području zaštite i spašavanja u skladu s programom Nacionalne akcije edukacije djece u području zaštite i spašavanja.

Kroz power-point prezentaciju djecu je upoznala s prirodnim i drugim nesrećama, njihovim posljedicama, ulogom žurnih službi u spašavanju osoba i imovine te s jedinstvenim brojem za žurne pozive 112, piše portal Info Vodice.

20180206_094849-custom_40353698441_o.jpg

Djeca su također upoznata s načinom ponašanja u cilju otklanjanja mogućnosti za izazivanje požara i drugih neželjenih situacija, te načinu reagiranja u opasnim situacijama u kojem se mogu zateći tijekom svakodnevnice.

U praktičnom dijelu edukacije članovi Hrvatske gorske službe spašavanja prezentirali su djeci svoju ulogu i aktivnosti u zaštiti i spašavanju ljudi i imovine, te prikazali tehničku opremu, uređaje i vozila koje koriste u izvršavanju zadaća iz djelokruga rada.

20180206_091023-custom_25481725997_o.jpg

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.