Dan ružičaste vrpce – Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Listopad je mjesec tradicionalno posvećen borbi protiv raka dojke i obilježava se u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj.

Jedan od posebnih dana je Dan ružičaste vrpce, humanitarna akcija kojoj je glavni cilj upozoriti na rano otkrivanje raka dojke.

Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski-Vodice već neko vrijeme surađuje sa Ligom protiv raka-Šibensko-kninske županije, pa se i ovu godinu pridružuje obilježavanju Dana ružičaste vrpce, te će pult sa promotivnim materijalom i ružičastim vrpcama i slikovnicama biti postavljen u nedjelju 05.10 na trgu kod Crkve Svetog Križa od 09 do 12 sati.

Kupnjom ružičaste vrpce i slikovnica koje su ilustrirale učenice 2.razreda O.Š J. Šižgorić pružimo potporu zajedničkom cilju; smanjenju smrtnosti od raka dojke i poboljšanju kvalitete života oboljelih, te donošenju nacionalnog programa za liječenje oboljelih. Prikupljena sredstva biti će donirana za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

IZVOR/FOTO: infovodice.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.