Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine ove godine održavaju se u Kninu i Vodicama

Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine održat će se od 29. studenog do 2.prosinca u Kninu i Vodicama uz poseban, obogaćen program i dolazak uglednih gostiju.

Dani će početi u Kninu 29. studenog u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u 18 sati misom koju će predvoditi don Donald Marković.

U subotu 1. prosinca u hotelu Olympia u Vodicama održati će se središnji skup i svečana večera za brojne goste i članove, a nastupiti će Mate Bulić, KUD iz Hrvatskog centra Linz Austria te Marko Bošnjak iz Rame BiH.

– Dane zajedništva i kulturne baštine završavamo u nedjelju 2. prosinca svetom misom u Srimi župna crkva Blaženog Alojzija Stepinca sa početkom u 10 sati koju će predvoditi župnik iz Dervente don Ivan Kopić, a animirati i pjevati gosti iz Austrije – poručuju organizatori

Spomenimo, zajednica radi na obogaćivanju kulturnog života županije i povezivanja Hrvatskog naroda. Zahvaljujući činjenici da na području Šibensko-kninske županije živi velik broj građana podrijetlom iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, zaživjela je Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije. Prvotni zadatak Zajednice je unapređenje kulturnih, obrazovnih, ekonomsko- socijalnih i drugih životnih interesa članova, a sve sa ciljem unapređenja društva, izgradnji zajedništva, kao i očuvanje vrijednosti na kojima je naš narod opstao, piše portal Infovodice.
Od 2008. godine, otkako je Zajednica zaživjela, članstvo je raslo, te su radi boljeg rada osnovane četiri podružnice: Knin, Šibenik, Rogoznica i Vodice sa oko 600 članova.

PLAKAT2018-page-001.jpg

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.