Danijel Lasan Zorobabel osniva nezavisnu listu u Vodicama nakon izlaska iz HDZ-a

Facebook

Danijel Lasan Zorobabel, donedavno dopredsjednik vodičkog Gradskog odbora HDZ-a koji je zatražio isključenje iz stranke, osniva nezavisnu listu s kojom planira izaći na lokalne izbore u svibnju.

Objavio je to kasno sinoć na svom Facebook profilu, nakon što je u petak podnio ostavku na mjesto dopredsjednika Gradskog odbora HDZ-a, članstvo u županijskom odboru i zatražio isključenje iz stranke, jer smatra da je izostankom tajnog glasovanja za stranačkog kandidata za gradonačelničku dužnost u Vodicama povrijeđen statut stranke.

– Od danas sa osmijehom ulazim u novu bitku za svoje selo, sa istim srcem ka i 91. Naoružan višegodišnjim političkim iskustvom, sa programom i idejama koje nisam uspija provesti kroz stranačku stegu, napisao je Lasan Zorobabel.

Nije u svađi ni s kim, objašnjava, i dodaje kako se ne namjerava baviti niskim udarcima.

– Želja mi je vratit moj grad na misto di i pripada zajedno sa ljudima koji su mi dali potporu u ovim meni zaista teškim trenucima. Kažu mi da ih sad nemam pravo napuštat. Odlučija sam da ću ići do kraja sa nezavisnom listom, onako vojnički. Pukovnik ili pokojnik. Ponudit ću svome gradu svu moju ljubav, energiju i odlučnost za ostvarivanje ozbiljnih ciljeva koji su prijeko neophodni da se u Vodicama počne živiti i u zimskom periodu. Vjerujem da se može zaustaviti trend odlaska na rad u inozemstvo, poručuje sada već bivši HDZ-ovac koji će s nezavisnom listom pod nazivom ‘Lista našeg mista’ izaći na svibanjske lokalne izbore.

Teško mu je, kaže, jer je bio sudionik stvaranja HDZ-a u Vodicama.

– Sićam se kad su prve puške došle. Banjara, pok. Senjo, Soda, Marić, Vučić, Morćc i drugi, sa nama onda golobradim mladićima smišljala se obrambena strategija. Nije bilo interesnih ciljeva ulaska u stranku već samo želja za samostalnošću. Nije onda bilo političarov u HDZ-u, sve ratnik do ratnika. Političari su se pojavili nakon priznanja, točnije 1993 na lokalnim izborima. Tada sam prvi put čuja za termin lobiranja. Nikako mi nije bilo jasno kako su oni mogli skiniti sa vlasti ljude koji su nešto osnovali. Ipak, bilo je bitnije oslobodit domovinu pa me politika baš i nije zanimala. Ima nas virujte mi koji se ne bojimo niti jedne mašinerije i ovo je sve zdravo iako zvuči bolesno. Virujte da nije dobro imat apsolutnu moć na vlasti jer baš u tom slučaju građani najviše pate, piše između ostalog u svojoj objavi.

‘Kako mi je zatvarač na oružju zaglavija, borbu ću nastavit svojim srcem i životnim iskustvom’, zaključuje između ostalog Danijel Lasan Zorobabel.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.