Devet osoba zaposleno je u Vodicama na četiri mjeseca na uređenju javnih površina

Kroz program ‘Od mjere do karijere’ Ministarstva rada i mirovinskog sustava Grad Vodice u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Šibenik zapošljava radnike za provedbu projekta ‘ Uredimo naše Vodice’.

Na poslovima javnih radova je zaposleno devet korisnika zajamčene minimalne naknade na nepuno radno vrijeme. Program se provodi na cijelom području Grada Vodica i obuhvaća poslove uređenja i čišćenja javnih površina koje nisu u sustavu redovnog održavanja, odnosno čišćenje i održavanje sportskih igrališta, dvorišta osnovnih škola, vrtića, ustanova, obalnog pojasa, poljskih putova, kao i čišćenje i održavanje zapuštenih prostorija u vlasništvu Grada Vodica.

Za provođenje ovog programa Vodice su osigurale sredstva za rad i opremu za zaposlene u iznosu od 37.500 kuna, a HZZ sufinancira polovicu troška minimalne bruto plaće u iznosu od 3.839,47 kuna. Radovi će trajati četiri mjeseca s mogućnošću produžetka za još dva mjeseca, a počeli su sredinom srpnja i predviđeno je da budu završeni do sredine studenog.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.