Deveti Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije u Vodicama

Ilustracija/InfoVodice

U svrhu obogaćivanja kulturnog života županije i povezivanja Hrvata sinoć su u hotelu Olympia započeli deveti Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije.

Druženje koje će trajati dva dana započelo je Sajmom tradicije, kulture i umjetnosti kraja iz kojeg dolaze bosanski Hrvati doseljeni na šibensko-kninsko područje, a nastavilo se svečanom večerom uz nastup Željka Bebeka, HKUD-a Zora (Struge-Gorica, Čapljina, BiH) i dramske sekcije HKD Napredak Knin.

– Dani kulturne baštine Hrvata BiH-a kruna su našeg godišnjeg djelovanja. Na njemu sumiramo rad kroz tekuću godinu od Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, Uskršnjeg turnira u tucanju jaja, raznih humanitarnih akcija, a iznimno nam je drago što smo ove godine uz pomoć Grada Vodica omogućili djeci iz Drvara i Grahova ljetovanje na otoku Prviću – rekao je za Infovodice  Goran Babić, predsjednik Zajednice Hrvata BiH Šibensko kninske županije.

Svojim prisustvom Dane kulturne baštine uveličali su saborski zastupnici Branka Juričev Martinčev i Miro Bulj, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, hrvatski general Dario Kordić zajedno sa svojom suprugom Venerom Kordić te mnogi drugi uvaženi i ugledni gosti

Dani kulturne baštine nastavljaju se u nedjelju, 20. studenoga Svetom misom u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Srimi koju će predvoditi fra Sretan Čurčić uz napjeve iz Hercegovine HKUD-a Zora te svjedočanstva Darija i Venere Kordić.

Susret završava prijateljskom nogometnom utakmicom na Račicama između Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije i Veterana NK Vodice s početkom u 14 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.