Dječji vrtić Tamaris započeo s provedbom Programa predškole

Program predškole namijenjen je djeci u godini prije polaska u osnovnu školu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja, a školski su obveznici tj. rođeni su u razdoblju od 01. 04.2009. – 31.03.2010.

Program predškole realizirati će se od listopada 2015. do lipnja 2016. i to u u dva objekta :

– DV Tamaris : ponedjeljkom i srijedom od 15.00 – 18.00 sati – PO Čista Velika : utorkom i četvrtkom 15.00 – 18.00 sati
Voditeljica programa predškole je educirana odgojiteljica djece predškolske dobi.

Cilj programa predškole je da stvaranjem uvjeta, sadržaja i aktivnosti za poticanje cjelovitog razvoja, svako dijete optimalno zadovolji svoje razvojne potrebe, usvoji potrebna znanja, stekne i razvije sposobnosti, vrijednosti i stavove potrebne za njegovu uspješnu prilagodbu na promjene i očekivanja s polaskom u osnovnu školu kao što su veća samostalnost odgovornost, školsko okruženje i uspješno ovladavanje novim obavezana, usvajanje početnog čitanja, pisanja , računanja, te stjecanje novih znanja.

U promišljanju provedbi predškolskog odgojno obrazovnog procesa polazi se od djetetovih individualnih, aktualnih razvojnih potreba i mogućnosti, provjeravajući što je to što mu predstavlja napor, a što je nedostatak navika /ili nesnalaženje.

Program ćemo obogatiti odlaskom djece u kazalište, prikazivanjem predstava u vrtiću i.e. Odlaskom djece na jednodnevni izlet. Ostvarivanje ovog programa pratit će stručni tim vrtića.

pedagoginja Z.Babić,prof.

izvor: infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.