Djela mađarskih umjetnika s motivima otoka Prvića izložena u Gradskoj knjižnici VodiceFoto: Ivica Bilan/Infovodice
U Luci na Prviću, ‘najlipšem škoju na svitu’, i obe godine okupili su se umjetnici iz Budimpešte. Dva tjedna uživali su u ljepotama istinskog Mediterana i sudjelujući u likovnoj koloniji stvarali svoja nova umjetnička djela.

Inspiracije im nije nedostajalo. Predivno more, živopisne gajete, crkve, kampaneli,… U koloniji „Charlotta Lavanda“ , nazvanoj po imenu majke dviju glavnih inicijatorica ovih okupljanja na Prviću, Roberte i Alexandre Faltis, sudjelovali su grafičari, dekorateri, slikari i autori stripova i animiranih filmova.

Njihovi radovi izloženi su u Gradskoj knjižnici Vodice. Među šezdesetak radova su i oni koje je izradila trinaestogodišnja Lila Sakkalas, najmlađa sudionica. U radu kolonije sudjelovala je i gospođa Dražena Dobrota, Šibenka koja ljeta provodi na Prviću.

Posjetitelje izložbe pozdravila je Sanja Radin-Mačukat, ravnateljica vodičke knjižnice, stručni osvrt na ovogodišnje djelovanje kolonije i radove iznijela je Roberta Faltis, a kako bi svi prisutni razumjeli što su one rekle gospodin Alex Popov prevodio je sa oba jezika. Osim sestara Faltis, voditelji radionica bili su Attila Kirai, Zoltan Janos Kovacs, Gabriella Arva i Gabor Orgovany.

Ni ova večer nije prošla bez muziciranja Ante Marića koji je uveličao još jedno otvorenje izložbe. Među ostalim skladbama, odsvirao je i rođendansku čestitku jednom od autora izložbe. Svi koji žele posjetiti ovu izložbu mogu to uraditi u narednih petnaestak dana, piše portal Infovodice.

Gradska knjižnica Vodice i u kolovozu će prirediti zanimljivu izložbu. Ugostit će murterskog pjevača i slikara Vedranka Šikića – Balaru koji će se predstaviti svojim crtežima. Ne sumnjamo da će u večeri otvorenja izložbe biti i puno dobre klapske pisme. No, o tom potom…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.