Dogovoreno kako će se koristiti dvorana u Čistoj Velikoj

Grad Vodice potpisao je sporazum o korištenju trodijelne sportske dvorane kraj Osnovne škole Čista Velika sa Šibensko-kninskom županijom, budući da je Županija osnivač škole koje se nalazi u administrativno-upravnoj jedinici Grada Vodica i njezina je gradnja omogućena zajedničkim ulaganjima.

Podsjetimo, izgradnju trodijelne višenamjenske sportske dvorane financiralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Vodice je platio potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, jedan dio izgradnje te uređenje okoliša, dok su iz županijskog proračuna izdvojena sredstva za nabavu i montažu sportske opreme.
Prema potpisanom sporazumu Vodice preuzima dvoranu na korištenje, odnosno ovlašten je u njoj organizirati sportske i druge javne aktivnosti te za te aktivnosti ubirati naknadu od trećih osoba. Ta sredstva od najma koristit će se za održavanje i pokrivanje troškova rada dvorane. Dvorana, naravno, služi Osnovnoj školi Čista

Velika za održavanje zdravstvene i tjelesne kulture i izvannastavnih aktivnosti učenika, a te troškove podmirivat će Županija.

Dogovoreno je da osim ove trodijelne dvorane, Grad snosi troškove održavanja montažne sportske dvorane u dvorištu Osnovne škole Vodice, pa se procjenjuje da će Grad, na stavci održavanja sportskih objekata godišnje izdvajati 205.000,00 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.