Riječi dobrodošlice uputio mu je župnik

Don Grgur Alviž novi je vikar župe Vodice: ‘Pozdravljamo te radosna srca’Foto: Infovodice
Na nedjeljnim svetim misama župnik don Franjo uveo je u službu i predstavio vjernicima novoga župnog vikara don Grgura Alviža. Don Franjo je novom župnom vikaru u ime župljana i vjernika Vodica uputio je pozdrav i riječ dobrodošlice.
Radosna srca te pozdravljam u ime vjernika ove okupljene zajednice Božjega naroda te svih župljana i građana ovoga grada. Po Božjoj providnosti i odlukom oca biskupa Tomislava dolaziš i započinješ svoju prvu svećeničku službu u drevnu župu sv. Križa koja je bogata duhovnom tradicijom i baštinom, na što smo ponosni.
Ova župa je danas, kako si mogao vidjeti, jedna od najvećih u našoj biskupiji, svakim danom u njoj su duhovne i pastoralne potrebe sve brojnije i zahtjevnije, vjerujemo da će tvoj dolazak, mladost i poletnost te pastoralno služenje pripomoći da ona nadalje još više zaživi duhovnim životom.

Svećenik je uvijek čovjek u službi Bogu i drugima. Vjerujemo da će tvoje služenje biti u službi Bogu i povjerenim ljudima u ovoj župi i gradu.

Ti si izabrao za svoje mladomisničko geslo usklik nebeskog vojskovođe i našega zaštitnika sv. Mihovila: ‘Tko je kao Bog?’ Neka ti Gospodin bude uvijek prvi i najvažniji, po njegovoj ljubavi živi i svoju svećeničku službu i ljubav prema bližnjima i ljudima kojima si poslan i koje ćeš susretati u svome svećeničkom životu.

Srdačno Ti želimo i za to molimo – da tvoj život i služenje među nama bude u mudrosti Božjoj, prema onoj Pavlovoj ‘A ja, Bože sačuvaj da bih se ičim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista’. Neka te Gospodin u tome vodi, jača i snaži te prati zagovor naše Gospe od Okita. Dobro nam došao i dugo s nama živio, molio i radio – kazao je don Franjo.

Don Grgur Alviž rođen je 17. veljače 1994. godine u Šibeniku i četvrti je od šestero braće u obitelji. Još prije osnovne škole prvi puta ministrira u župi Presvetog Srca Isusova, gdje živi do svoje šeste godine, kada se nakon rata i obnove kuće vraća u svoje selo Raslina – župa svetog Mihovila.

Po završetku osnovne škole u Šibeniku, upisao je Prometno-tehničku školu, smjer: Pomorski nautičar. Zaljubljen u more i brodove nadao se tako ispuniti svoj život. No, kroz čitavu srednju školu a posebno pred sam kraj, bori se sa duhovnim pozivom u sebi. Tada odlučuje reći Bogu da i piše molbu da ga se primi za svećeničkog kandidata Šibenske biskupije. Nakon godine priprave, kreće na petogodišnji studij u Zagreb kod isusovaca. Za đakona je zaređen 01. prosinca 2018. godine u šibenskoj katedrali, a sakrament svetoga Reda prima po rukama biskupa šibenskog Tomislava Rogića, 29. lipnja 2019. godine.


Đakonski praktikum je vršio u župi Presvetog Srca Isusova, kod župnika – mentora don Tomislava Puljića. Nakon prezbiterskog ređenja, poslan je kao župni vikar u župu Našašća sv. Križa, na stjecanje iskustva i vještina potrebnih za daljnje djelovanje.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.