Došao otkloniti svaku sumnju: Ministar Oleg Butković ponovo obišao gradilište zaobilaznice

Tehnički Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković potaknut novinskim napisima jednog medija o navodnom prestanku izvođenja radova na izgradnji zaobilaznice Grada Vodica obavio je danas, izvanredni radni obilazak gradilišta.

 

– Ovaj Projekt sa 85 % sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program Promet 2007. – 2013. i iz toga razloga sam došao u Vodice da se uvjerim i da kažem izvođaču i investitoru Hrvatskim cestama da se radovi moraju snažno intenzivirati kako bi taj Projekt bio u roku od šest mjeseci gotov. Ovdje se ne radi o nikakvom politiziranju nego o nacionalnom interesu jer ako zaobilaznicu ne završimo do kraja godine prijeti nam da izgubimo sredstva od Europske unije – kazao je okupljenim novinarima Oleg Butković na početku gradilišta zaobilaznice kod skretanja za Srimu

Na pitanje zašto nije bilo mehanizacije na gradilištu samo dva dana nakon otvaranja radova, Josip Škorić iz Hrvatskih cesta je objasnio kako se proteklih dana radilo iskolčenje trase te da za to nije bila potrebna mehanizacija.

izvor/video: infovodice

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.