Dva milijuna kuna za vodičke socijalne programe i humanitarne udruge

Gotovo dva milijuna kuna u vodičkom je proračunu osigurano za različite socijalne programe u 2018. godini. Grad će i u sljedećoj godini sufinancirati rad Hitne službe u Vodicama s pola milijuna kuna.

Za socijalne programe osigurana su 1,16 milijuna kuna. Od toga najviše se planira potrošiti za jednokratne naknade obiteljima za novorođeno dijete, 320 tisuća kuna. Svako prvo dijete od Grada dobiva 2.000 kuna, dok se za svaku slijedeću prinovu taj iznos povećava za tisuću kuna. Kako bi se olakšalo roditeljima čija se djeca nisu uspjela upisati u zasad jedini i premali gradski dječji vrtić, Grad Vodice sufinancira boravak te djece u drugim predškolskim ustanovama na području županije sa 105.000,00 kuna. Također se sufinancira i boravak u Dječjem vrtiću Tamaris mališanima onih obitelji koje imaju četvero ili više djece. Sufinancira se i prijevoz osnovnoškolske djece koja putuju iz Srime do Osnovne škole Vodice sa 100 tisuća kuna te prijevoz brodom otočne djece i srednjoškolaca iz brojnijih i socijalno ugroženih obitelji do Šibenika u iznosu od 225 tisuća kuna. I dalje se sufinancira međugradski prijevoz umirovljenika, udovica, djece i roditelja poginulih hrvatskih branitelja.

Za programske djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa grada Vodica izdvojit će se 160 tisuća kuna, dok će ostale humanitarne udruge i organizacije koje djeluju na području grada dobiti 123 tisuće kuna. Ta su sredstva raspodijeljena na temelju natječaja kojeg je raspisao Grad Vodice i na kojeg su se prijavile četiri humanitarne udruge. Najviše novca dobio je Klub dragovoljnih darivatelja krvi Vodice, 70 tisuća kuna, Caritasu su dodijeljene 23 tisuće kuna, dok je Udruga Daj 5 od srca dobila 16 tisuća kuna, a 14 tisuća kuna Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Čiste Velike.

Osigurana su i sredstva za nabavu ogrijeva i za podmirivanje troškova stanovanja za socijalno ugrožene, za naknade za teže oboljele i invalidne osobe te za stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja. Dodatno su osigurana sredstva za stipendiranje redovnih studenata, 320 tisuća kuna te 70 tisuća kuna za kupnju udžbenika za osnovnoškolce slabijeg imovinskog stanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.