Dva projekta Grada Vodica na Ministarstvu turizma

Grad Vodice prijavio je dva projekta na MInistarstvo turizma, i to u sklopu Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini.

Jedan od projekata odnosi se na izgradnju čak tri odmorišta i postavljanje signalizacije cikloturističkim rutama koje će povezivati obalu i zaleđe, a ujedno i omogućiti upoznavanje različitosti vodičkog kraja.

Radi se o multifunkcionalnim odmorištima koja služe kao svojevrsni dnevni boravak na otvorenom na kojem postoji pristup električnoj energiji i mala servisna stanica na kojoj je moguće popraviti bicikl. Ovakva odmorišta odgovaraju potrebama suvremenih cikloturista, zelena su jer koriste solarnu energiju, a također su prilagođena osobama s blažim invaliditetom. Vrijednost projekta procjenjena je na 460 tisuća kuna, a od Ministarstva turizma se traži 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Drugi projekt odnosi se na drugu fazu uređenja gradske plaže Male Vruje kojim bi se podigao standard i kvaliteta plažnog prostora, te atraktivnost i izvrsnost same turističke destinacije. Za ovu fazu uređenja potrebno je izdvojiti tri milijuna kuna, a od Ministarstva turizma se očekuje sufinanciranje s milijun kuna bespovratnih sredstava.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.