‘Dvoje’ u Vodicama otvaraju 58. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Čak 13 izvrsnih predstava najboljih hrvatskih amaterskih kazališta, od 25. do 27. svibnja, igrat će na daskama vodičkog Kulturnog centra. Petu godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Pučkog otvorenog učilišta Vodice održava  se drugi dio Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji već više od pola stoljeća prezentira najbolja ostvarenja hrvatskih amaterskih kazališta.

Bogati kazališni vikend u Vodicama počinje svečanim otvaranjem u petak, 25. svibnja u 16 sati, a prva će zaigrati Dramska amaterska družina POU-a Vodice s predstavom ‘Dvoje’ nastaloj prema drami Tene Štivičić ‘Nemreš pobjeć od nedjelje‘.

Program nudi izvrsne predstave za svačiji ukus, a ulaz na sve predstave je slobodan.

Nakon prvoga dijela ovogodišnjeg  58. izdanja Festivala hrvatskih kazališnih amatera održanog u Pazinu s 10 odigranih predstava, u Vodicama će se predstaviti čak 13 kazališnih ansambala iz Županje, Sv. Filipa i Jakova, Hvara, Karlovca, Bjelovara, Gospića, Dubrovnika, Omiša, Slavonskoga Broda, Čakovca, Zagreba te domaćini iz Vodica.

Nastup na Festivalu skupine su izborile u iscrpnoj selekciji i konkurenciji od čak 167 prijavljenih skupina iz cijele Hrvatske, a odlukom izbornika Festivala – istaknutih hrvatskih kazališnih umjetnika, 23 najbolje predstave odabrane su za nastup u festivalskom programu.

Sve festivalske predstave u Pazinu i Vodicama budno prati tročlano Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Jasna Palić Picukarić, glumica Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, istaknuta redateljica i dramska pedagoginja Marina Petković Liker i kazališni kritičar Igor Ružić. Odlukom Povjerenstva u završnici Festivala u Vodicama će u nedjelju, 27. svibnja 2018. najboljim skupinama biti dodijeljene festivalske nagrade:  Nagrada za najbolju predstavu, za najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za njegovanje kulturne baštine i za inventivnost.

fhka vodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.