FOTO: 60 GODINA VODIČKOG TURIZMA: Nagrađeni najbolji iznajmljivači, konobari, turistički radnici…

U sklopu obilježavanja 60 godina turizma u Vodicama u Kulturnom centru održana svečana sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Vodica. Na samom početku sve prisutne je pozdravila gradonačelnica Branka Juričev Marinčev ujedno i predsjednica Turističke zajednice grada Vodice koja je čestitala svim nagrađenima koji su tokom ovih godina doprinijeli razvoju Vodica u turizmu i zaželjela da svi zajedničkim radom nastavimo i dalje te vratimo Vodice na sam vrh ljestvice najboljih i najprepoznatljivih u Hrvatskoj.

Uslijedio je najsvečaniji dio sjednice, dodjela priznanja i zahvalnica za doprinos turizmu grada Vodica koja su nagrađenima uručili gradonačelnica Branka Juričev Martinčev i direktorica Turističke zajednice grada Vodice Anita Franin-Pečarica.

Za najboljeg iznajmljivača priznanje je dobila  Milka Vučak koja već već dugi niz godina ugošćuje turiste u svom domu. Mnogi od njih iz godine u godinu se vraćaju, zbog njene ljubaznosti i prave domaćinske atmosfere. Svakom gostu pristupa kao prijatelju i trudi se ispuniti njihove želje. Stoga nije ni čudo što kuća gđe. Vučak ostvaruje gotovo 75 dana popunjenosti. Gđa Vučak i njena obitelj pravi su primjer pružanja kvalitetnih usluga u domaćinstvu. U njezino ime priznaje je primio njezin sin Miler Vučak.

Za najboljeg kuhara priznanje je dobio gospodin Ante Bačić chef kuhinje hotela Olympia. Jelovnik svakog posebnog događanja kao i svakodnevni jelovnici namijenjeni hotelskim gostima kreacija su šefa kuhinje hotela Olympia: ona su jedinstvena, u skladu s prigodom i vrhunske kvalitete.

U anketama zadovoljstva gostiju kvaliteta i raznovrsnost gastro ponude hotela Olympia redovito su visoko ocijenjeni, a posebne želje gostiju šef kuhinje uvijek nastoji ispuniti. Gospodin Ante Bačić uvijek je nasmijan i srdačan, a njegovu stručnost i kreativnost gosti posebno cijene i hvale.

Priznanje za ugostitelja s najdužom tradicijom dobio je gospodin Gušte Juričev Barbin, jedan od prvih koji se upustio u samostalnu ugostiteljsku djelatnost. Svojom profesionalnošću, znanjem, srdačnošću, otvorenošću i predanim radom stvorio je prepoznatljiv turistički proizvod „Steak House by Gušte” koji objedinjuje gastronomiju, stari izgled Dalmatinske konobe i gostoljubivost domaćina. Gušte Juričev Barbin stvorio je jedinstveni ugostiteljski objekt u kojem se gosti ugodno osjećaju, uživaju u druženju s domaćinom i osobljem i u ukusnoj hrani.

iva1.jpg

Gospođa Iva Vuco koja od 2006. g. radi u tvrtki Leć, na održavanju čistoće Plave plaže u Vodicama, dobila je priznanje za najboljeg komunalnog djelatnika. U ljetnim mjesecima, dva puta dnevno ustrajno vodi brigu da plaža bude na nivou koji zadovoljava i kriterije Plave zastave. Unatoč činjenici da ovaj posao u široj javnosti nije ni izbliza dovoljno cijenjen, ona mu pristupa s ljubavlju i strpljenjem, a posebno ljeti ulaže velike napore kako bi plažu održala urednom. Svojim radom gđa. Vuco uvelike doprinosi da se naši gosti osjećaju ugodno i da Vodice budu uredne i čiste.

kartelo1.jpg

Za najboljeg konobara priznanje je posthumno dodijeljeno Žarku Kartelu. Cijeli svoj radni vijek Žarko je radio u ugostiteljstvu, počevši u Vodičanki davne 1972. godine, a zadnjih 18 godina kao šef sale u hotelu Punta. Svojim radom i pristupom doprinosio je stvaranju ugodne i prijateljske atmosfere u hotelu, što su gosti prepoznali i pamtili ga po imenu. Bio je omiljen među svojim kolegama, a mladima veliki uzor i učitelj. Žarko Kartelo preminuo je u srpnju ove godine, a priznanje je primila njegova supruga.

Nakon što su podijeljena priznanja uslijedila je podjela zahvalnica za doprinos u turizmu grada Vodica i to predsjednicima Turističke zajednice grada Vodica i predsjednicima Turističkog društava.

Zahvalnica je dodjeljena gospodinu Stanko Birin koji je u u razdoblju 2006 – 2010 godine bio predsjednik Turističke zajednice grada Vodica. Za njegova mandata Turistička zajednica grada Vodica po prvi put dobiva reprezentativni Turističko informativni centar, dobitnik je nagrade Plavi cvijet za najdjelatnika godine, zaslužan je za dobivanje Plave zastave koje nose naše dvije plaže. Zaljubljenik u sport, u biciklizam i jedrenje, kao predsjednik BBK Orlov krug organizirao je brojne biciklističke utrke, inicijator MTB weekeeda kao popularizaciju cikloturizma. Njegov rad izravno je povezan s turizmom, jer je uređenost i ljepota turističkog mjesta jedan od osnovnih uvjeta prepoznatljivosti i odabira turističkog odredišta.

strikoman1.jpg

Zahvalnica je uručena i gospodinu Šimu Strikomanu. Poznati hrvatski akademski filmski snimatelj, u razdoblju 2002. do 2006. godine bio je predsjednik TZ grada Vodica. Veliki dio njegovog dosadašnjeg rada vezan je uz turizam Vodica prateći njegov razvoj okom kamere ili fotoaparata. Autor je brojnih prospekata, plakata, brošura i filmova. Pokretač je i idejni začetnik Vodičkog festivala žudija, zbirke fotografija kulturnog i etno naslijeđa pod nazivom Terra Croatica, te projekta Milenijska fotografija koji je započeo 2000. godine, fotografijom Vodičana na prijelazu milenija.

antemihic1.jpg

Zahvalnicu je dobio i gospodin Ante Mihić koji je u razdoblju u od 1994. do 2002. g obavljao dužnost predsjednika TZ grada Vodica. Dugogodišnji turistički i ugostiteljski djelatnik s dugom tradicijom u ugostiteljstvu nastavlja obiteljsku tradiciju od 1939. Ante Mihić za svojeg

dugogodišnjeg rada bio je i predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske Županije, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske i član Vijeća Hrvatske turističke zajednice.

Zahvalnica je uručena i gospodin Slobodanu Roca koji je u razdoblju 1978-1982 bio predsjednik turističkog društva. U turizmu je od samog početaka, točnije od 1964.g. Jedan je od 20- tak Vodičana koji su u prvoj grupi od strane tadašnje Vodičanke poslani na školovanje u Ljubljanu. Po povratku već s 24 godine postaje šef sale hotela Olympia, a nedugo zatim i voditelj svih ugostiteljskih objekata Vodičanke do svoje 50 – te godine kada odlučuje pokrenuti samostalni ugostiteljski posao. Bio je aktivni sudionik stvaranja Vodičkog kulturnog ljeta i dugogodišnji član Upravnog odbora Turističkog društva.

anteroca1.jpg

Zahvalnica je također dodijeljena i gospodinu Anti Roca. Ante Roca jedan je od prvih vizionara, čovjek koji je udario pečat razvoju hotelijerstva u Vodicama i time doprinio korjenitoj preobrazbi Vodica od malog poljoprivrednog mjesta u turistički prepoznatljivu destinaciju u Hrvatskoj. Kao mlad školovan čovjek vratio se iz Zagreba pun novih suvremenih ideja, koje su se u tadašnje vrijeme činile i nestvarne, međutim veliki dio se i ostvario. G. Ante Roca bio je generalni direktor HTP Vodičanke, član Upravnog odbora Turističkog društva i Predsjednik Turističkog društva u jednom mandatu.

pipic1.jpg

Jedan od dobitnika zahvalnice za doprinos turizmu grada Vodica je i gospodin Josip Juričev Martinčev koji je dužnost predsjednika Turističkog društva obnašao  jedanaest mandata. Jedan od veterana volontera turizma grada Vodica, uključen u turizam grada Vodica od samih početaka. Gotovo cijeli život sudjelovao je izravno u svim fazama razvoja grada. Volonterski je nadzirao sve akcije Turističkog društva od uređenja ulica i trgova, uređenja parkova, plaža, izgradnji riva. Od 1993. g. do 2005 g. bio je predsjednik općinskog odnosno gradskog vijeća grada Vodica i time sudjelovao u svim dijelovima društveno-političkog života Vodica. G. Josip Juričev Martinčev dobitnik je nagrade za životno djelo i brojnih priznanja i nagrada za unapređenje turizma , te nagradu za Najboljeg turističkog radnika 1980.g., njemu jedno od najvažnijih priznanja.

IZVOR: InfoVodice.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.