FOTO: DIDA BOŽA SE VRATIO KUĆI: Odlična zabava na otvaranju vodičke trgovine

Najveća bogatstva najčešće dolaze u malim stvarima, gestama i sitnicama koje život znače. Upravo to je moto Dida Bože, brenda ekoloških i svjetskih poznatih džemova i namaza,  inspiriranih stvarnom osobom, djedom vlasnika tvrtke Hermes International koja proizvodi spomenuto.

suvenirnica dida bozo 180716 2

suvenirnica dida bozo 180716 7

suvenirnica dida bozo 180716 16

– Sjećam se kako je dida uvijek govorio ‘Priroda je u najmanjemu najveća, stoga je i moja želja da u ovim malim staklenkama prepoznate najveće bogatstvo koje priroda može pružiti – riječi su unuka dida Bože, Neba Chupina.

suvenirnica dida bozo 180716 24

Dida Boža je rođen u Dalmaciji gdje je cijeli svoj život posvetio uzgoju smokava,maslina i vina. Bio je druželjubiv čovjek koji, unatoč teškom radu na suhoj dalmatinskoj zemlji, nikada nije prigovarao. Njegov trud i ljubav prema prirodi su nadahnuli njegovog unuka da nastavi istim putem.

Svaka staklenka džemova i namaza je pripremljena s puno ljubavi i prema tradicionalnoj dalmatinskoj recepturi. Dida Boža je već odavno osvojio srca kupaca diljem svijeta, a od prošlog petka Dida „se vratio“ u rodnu kuću – u Vodice – i ponudio nešto posve novo na hrvatskom tržištu.

suvenirnica dida bozo 180716 22

Riječ je o prvoj suvenirnici i caffe baru Dida Boža u Hrvatskoj i to baš u Vodicama, u  njegovoj rodnoj kući.

– Svi naši proizvodi se mogu pronaći u trgovačkim centrima, a sada našim kupcima nudimo jedno posve novo iskustvo. U ponudi osim ekoloških džemova koji sadrže  od 60 do 80 % voća nudimo i prirodne namaze, ekološke sokove, i čoko dražeje.  Uz Dida Božin asortiman kupci imaju mogućnost kreirati „svoj vlastiti džem za osmijeh“ i degustirati različite poslastice –

suvenirnica dida bozo 180716 1

suvenirnica dida bozo 180716 2

U razgovoru sa voditeljicom marketinga Dida Boža saznali smo da će suvenirnica u Vodicama raditi sezonski ali da već znaju kako je  slijedeća destinacija upravo u Zagrebu i otvara se u rujnu.

Otvaranje suvenirnice i caffe bara ‘Dida Boža’ u Vodicama donosi i posebne emocije i sjećanja unuku koji danas vodi posao.

suvenirnica dida bozo 180716 3

suvenirnica dida bozo 180716 12

suvenirnica dida bozo 180716 18

suvenirnica dida bozo 180716 19

– Didi sam kao dijete uvijek pomagao u polju i na ovaj način nastavljam dalmatinsku tradiciju. Prvi dućan je otvoren upravo u Vodicama jer to bilo didino rodno mjesto, a dućan je na neki način i muzej u kojemu se mogu pronaći stare slike iz didinog djetinjstva. Mještani se gledajući slike s nostalgijom prisjećaju starih vremena – rekao nam je Neb Chupin.

U Dida Boža suvenirnici možete pronaći okuse i mirise Dalmacije, priuštiti si opuštajuće trenutke u caffee baru i uz šalicu ekološke kave upiti djelić jedne bogate povijesti.

Klikom na dolje priloženu fotografiju pogledajte fotogaleriju.

suvenirnica dida bozo 180716 8

 

 SPONZORIRANI ČLANAK

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.