FOTO Djeca vrtića Tamaris upoznala se s ljepotama NP Krka

Suradnja eko vrtića Tamaris i Javne ustanove NP Krka nastavlja se i kroz ovu godinu. Svake godine najstarija djeca vrtića upoznaju se s ljepotama NP Krka, a njihovi djelatnici dolaze u vrtić i kreiraju zanimljive edukativne radionice. Ove godine za djecu su pripremili tri radionice.

‘Mali čuvari prirode’ za cilj ima upoznati djecu s povezanosti čovjeka i prirode – shvaćanje važnosti svoje uloge u budućnosti putem spoznaje o tome što je čovjek učinio prirodi te na koji je način povezan s prirodom kroz priču i igr

Na radionici ‘Šišmiši’ djeca kroz priču, igru i kreativnu izradu maskica s prirodom upoznaju ova čudesna noćna bića.

40467653455_d54d228ea3_o.jpg

dok je posljednja radionica posvećena žabama. Dan žaba, kao globalni pokret, obilježava se od 2008. zadnje subote u travnju, s ciljem da se skrene pozornost na njihovu ugroženost i potrebu njihova očuvanja kroz predavanje naučila osnovne značajke žaba. Ono što su znali otprije i ono što su danas naučili pomoglo im je u igri ‘Žablji skok’, a u likovnoj radionici izradili su masku žabe i ‘žabljim jezikom’ pokušavali uhvatiti muhe, piše portal info vodice.

26491415527_5cdf7435e8_o.jpg

– U dječjem vrtiću Tamaris želimo da djeca odrastu u osobe koje će se brinuti o okolišu i imati razvijen sustav ekoloških vrijednosti, zato s edukacijom krećemo od najmlađe dobi i omogućujemo djeci učenje o prirodi u prirodi. Zahvaljujemo djelatnicima Javne ustanove NP Krka: Branka Telenta, Nikolina Šarić, Stjepana Gundić, Marija Gundić, Katarina Brajković i Julia Vera na suradnji – poručili su iz DV Tamaris

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.