FOTO: Forum žena SDP-a Vodice obilježio Svjetski dan dijabetesa

U vodičkoj gradskoj vijećnici jučer je, u organizaciji Foruma žena SDP-a, obilježen Svjetski dan dijabetesa. U suradnji s Društvom dijabetičara Šibenik, održano je kontrolno mjerenje razine šećera u krvi. Cilj akcije je osvijestiti populaciju o ovoj sveprisutnoj bolesti od koje samo u Hrvatskoj boluje 300 tisuća ljudi.

dijabetes222

Jako smo zadovoljni s jučerašnjom akcijom koju smo u suradnji s Društvom dijabetičara Šibenik i uz veliku pomoć predsjednika tog društva Davora Lambaše, održali u vodičkoj gradskoj vijećnici. Kod čak pet osoba koje su smatrale da nemaju nikakvih problema, izmjerena je povišena razina šećera u krvi. I to i jest bit ove akcije. Saznati na vrijeme, dok nam bolest još nije prouzrokovala preveliku štetu u tijelu, da postoji problem, kazala je Mojca Bareša, predsjednica Foruma žena SDP-a Vodice.

dijabetes333

Tijekom akcije Vodičanima su podijeljeni leci s informacijama o dijabetesu i savjetima za suočavanje s tom bolešću od koje samo u Hrvatskoj boluje 300 tisuća ljudi. Uzmemo li u obzir činjenicu da 150 tisuća Hrvata ne zna da ima dijabetes, možemo kazati da od njega boluje svaki osmi Hrvat.

U Šibensko-kninskoj županiji čak je 4000 oboljelih od ove bolesti, a zabrinjava činjenica da je među oboljelima sve više ljudi mlađe životne dobi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.