FOTO Gradonačelnica Nelka Tomić darivala bebe: ‘Ovo je najljepši dio mog mandata’

Gradonačelnica Vodica Nekla Tomić jutros je po prvi put toj ulozi primila najmlađe sugrađane rođene u zadnjih šest mjeseci.

– Zahvaljujem vam na dolasku i želim da bude što više ovakvih susreta, da nam ovi naši dragi mališani budu sretni. Ovo je najljepši dio mog mandata i nadam se da će tako ostati za vrijeme mog mandata. Drago mi je što vas vidim o ovolikom broju i voljela bi da vas svake godine bude u još većem broju, a naša dužnost je da vam pomognemo kako bi odrastanje vaše djece bilo što ljepše. – rekla je gradonačelnica Nelka Tomić

Gradonačelnica se osvrnula i na izgradnju novog dječjeg vrtića u Vodicama, piše portal infovodice.

– Projektna dokumentacija je gotova. U prvoj polovici 2018. godine osigurat će se financijska sredstva, nakon čega slijedi normalna procedura, a to je javni uvid, javni natječaj, eventualne žalbe, tako da je realni rok početka gradnje dječjeg vrtića u Doćinama jesen 2018 godine – reklaje gradonačelnica Nelka Tomić

U ugodnom razgovoru uz čestitke i dobrodošlicu u zajednicu, svakom mališanu je uručena jednokratna novčana pomoć koja je od ove godine povećana.

Naime na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u 2016. godini izglasana je odluka o povećanju novčane naknade za svako novorođeno dijete. Naknada koja se nije mijenjala 10 godina do sada iznosila 1500 kn po svakom novorođenom djetetu, dok u ovoj 2017. godini visina novčane naknade za prvo dijete podnositelja zahtjeva iznositi 2.000kn, a za svako iduće dijete iznos povećava za dodatnih 1.000 kn.

Foto: Infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.