FOTO Hrvatski iseljenici iz Čilea snimaju film o domovini, a dva dana su proveli i u Vodicama

Petar Ivelić Gojić sa šest je godina zajedno s roditeljima otišao u južnoameričku državu Čile, a da se ne zaboravi povijest domovine odakle potječe, od hrvatske države dobili su sredstva za Lektorat Hrvatskog jezika u Čileu i snimanje filma o Hrvatskoj.

U gradu Punta Arenas gradio je karijeru uspješnog sveučilišnog profesora na tamošnjem fakultetu University of Magallanes Punta Arenas. Predsjednik je i društva iseljenika Dalmacije koji djeluje dugi niz godina.

– Najveći problem je taj što su naši ljudi i generacija koja je sada u Čileu izgubila hrvatski identitet, kaže Petar za Info Vodice.

P1001086.JPG

Zbog toga, da se ne zaboravi povijest, domovina, odakle potječemo, od hrvatske države dobili su sredstva da se otvori Lektorat Hrvatskog jezika

– Također, čileanska vlada financirala je ovaj projekt kako bi se Hrvatima prikazalo odakle su naši korijeni, od kuda smo došli. Posjetili smo Zagreb, Mariju Bistricu i došli do Vodica gdje nas je ugostio Josip Mateša Jole, a obišli smo Crkvu na Okitu, vodička polja i vinograde, crkvu sv. Križa, crkvu bl. Alojzija Stepinca u Srimi – priča Petar Ivelić, inače rodom s otoka Brača

Hrvatski iseljenici iz Čilea snimaju film o domovini: Dva dana boravili u Vodicama

Povodom posjeta klapa Bunari zapjevala je snimateljima ovog filma i prigodnu domoljubnu pjesmu

Foto: Info Vodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.