FOTO Predstavljen zbornik radova o majci Klari Žižić

Zbornik 300. obljetnice preminuća majke Klare Žižić sinoć je predstavljen u Kulturnom centru u Vodicama. Upravo toj zajednici pripadaju i časne sestre koje 51 godinu djeluju u Vodicama pri župi Našašća Sv. Križa.

Zanimljivo je da je prva koja je 1968. godine došla na službu u vodičku župu današnja vrhovna poglavarica Družbe časna sestra Zdravka Gverić, a sinoć je kazala kako joj je zadovoljstvo ponovo biti u Vodicama. Nelka Tomić izrazila je zahvalnost sestrama za njihov doprinos i trud koji ulažu unutar župske zajednice, ali i u drugim segmentima života Vodica.

Predstavljanje Zbornika dio je sada već tradicionalne manifestacije Deset dana Uskrsa u Vodicama, upriličeno na jučerašnji Svjetski dan knjige, a zajedno su ga organizirale Gradska knjižnica Vodice i Pučko otvoreno učilište Vodice.

Svoj doprinos predstavljanju Zbornika dao je i Šime Strikoman, akademski snimatelj i fotograf koji je kratkim filmom predstavio rad Družbe sestrara franjevki od Bezgrješne, a zajedno sa sestrom Terezijom i odabrao fotografije za izložbu o sestrama koja je postavljena u multimedijalnoj dvorani vodičke knjižnice.

FOTO Infovodice

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.