FOTO: Projekt ‘Brnistra – rano otkrivanje jezičnih i govornih smetnji’ u Vodicama

U sklopu ekološko-logopedskog projekta „Brnistra: rano otkrivanje jezičnih i govornih smetnji” , danas je u knjižnici Vodice održana radionica s predškolskom grupom DV „Tamaris”.

Sa ciljem razvijanja predvještina čitanja i pisanja, razumijevanja pročitanog teksta te kako bismo predškolce bolje pripremili za školu, tijekom ljeta ćemo održati niz radionica na kojima ćemo čitati zanimljive slikovnice, razgovarati i igrati se – napisali su djelatnici knjižnice na svojim mrežnim stranicama.

vd vd1

 

Prva takva radionica održana je danas na Odjelu za djecu i mlade. Za radionicu odabrana je slikovnica „Tko zna kako izgleda krokodil” koju je ilustrirala Eva Montanari.

Uz razgovor o pročitanoj priči razgovaralo se o knjigama, autorima, ilustratorima, te životinjama, strahovima i crtanju, a zaigrana je i igra sa slovima.

vodcie4 vodice vodice1 vodice2 vodice3

Radionici su prisustvovali i predstavnici hrvatskog ureda UNICEF-a i splitske Udruge „Mi”. Razlog njihovu dolasku je želja da saznaju što više o svemu do sada učinjenom u realizaciji projekta. Iskazali su zadovoljstvo viđenim i obećali da će i nadalje pratiti sve aktivnosti vezane uz projekt.

izvor:infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.