FOTO: Svečano otvorena tržnica i peškarija u Vodicama

Uz prigodnu gastonomsku ponudu i glazbeni program danas je svečano otvorena nova vodička tržnica i ribarnica. Prvom kupnjom i izdavanjem prvog računa tržnicu i ribarnicu otvorila je vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev.

vodicetrznica1Projekt i izgradnja tržnice i ribarnice započeli su krajem 2013. godine. Nova gradska tržnica prostire se na 540 m2, a prilikom njezine izgradnje posebno se pazilo da ostane tržnica na otvorenom ali uz poštivanje svih zakonom predviđenih kriterija za prodaju svježeg voća i povrća, a osobito pazeći na higijenske standarde i pravilnike o prodaji ribe u novoj ribarnici.vodicetrznica4

Tržnica i ribarnica odiše mediteranskim duhom stoga se prilikom donošenja idejnog rješenja pomno sagledavao prostor između parka i marine i vodilo se računa da osim funkcionalnih i tehničkih kriterija nova tržnica zadovolji estetska i društvena očekivanja vodičana koji rado dolaze na tržnicu ne nužno u kupnju već ponekad samo na razgovor i neobavezno druženje.

vodicetrznica5

 

vodicetrznica6TEKST/FOTO: infovodice.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.