Trodnevno druženje

FOTO Svečanom večerom uz koncert Ivane Marić započeli 12. Dani kulturne baštine Hrvata BiH

Dvanaesti Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije započeli su jučer svečanom večerom u hotelu Olympia u Vodicama.

Trodnevno druženje započelo je večeras Sajmom tradicije, kulture i umjetnosti kraja iz kojeg dolaze bosanski Hrvati doseljeni na šibensko-kninsko područje, a nastavilo se svečanom večerom uz nastup Ivane Marić i benda te Hrvatskog kulturnog društva napredak – Vitez.

Svojim prisustvom i nazočnošću Dane kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibenko-kninske županije uveličali su eurozastupnica Željana Zovko, izaslanica predsjednika sabora i saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, izaslanik premijera Vlade župan Goran Pauk, generalni konzul Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Banja Luci, župnik iz Teslića don Ivan Ravlić, gradonačelnica Nelka Tomić, dogradonačelnik Stipe Bosotin, predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić te mnogi drugi gosti, pišu InfoVodice.

– Obnovite večeras s pjesmom stara pamćenja, upijte večeras nove vrijednosti ovih druženja. A ujutro kad krenete svatko na svoju stranu, sobom odnesite i ovaj dio neba iznad mojih i večeras vaših Vodica, koje su me prigrlile sada i meni daleke 1992. godine. Ovaj vodički kamen, ovo more, bura i jugo, moja su stvarnost kao i moj Tešanj. Tu sam odgojila sinove, ovdje smo se sa vama svima srodili životima koji nam traju sada već eto meni moje vodičko treće desetljeće. Ove naše obnove pamćenja običaja zavičaja koji nas je rodio i odgojio i kojem se kadikad nakratko vraćamo, pa nazad što prije i brže u svoj Tribunj, Rogoznicu, Knin, Šibenik i Vodice. Zato spojimo se večeras našom pjesmom i plesom – obratila se prisutnim na početku večere predsjednica ZH BiH Šibensko-kninske županije Lucija Toprek.

Program se nastavlja danas predstavljanjem knjige Ivana Ravlića ‘Izložba religioznih i sakralnih eksponata vjera na teritoriju BiH’ u pastoralnoj dvorani Bažana u Vodicama s početkom u 19 sati. Druženje završava u nedjelju misom na Srimi s početkom u 10 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.