FOTO: Vodička glazba donijela duh Dalmacije usred Slavonije

Vodička glazba je sudjelovala na 25. Međunarodnoj smotri folklora u Velikoj na kojoj je nastupilo jedanaest kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske, BIH i Mađarske.

Svojim nastupom glazba je oduševila sve prisutne te je tako donijela duh Dalmacije usred Slavonije.

vodice2

U sklopu ove manifestacije je održan i „Najduži stol u hrvata” koji predstavlja gastronomsko bogatstvo Lijepe naše, ali i susjednih zemalja jer su na stolu izlagali gosti iz cijele Hrvatske te iz BIH, Mađarske, Rumunjske, Austrije,Srbije..

vodice3

Stol je otvoren defileom vodičke glazbe kroz mjesto, a glazba je posjetitelje, kojih je bilo više od šest tisuća, nastavila zabavljati svirkom iza vodičkog stola na kojem su glazbari spremali i nudili botnicu na gulaš, te inćune u maslinovom ulju, a sve to su gosti mogli zaliti vinima vodičke vinarije Birin.

vodice4

 

vodice5

Tijekom svog boravka glazbari su posjetili i Park prirode Papuk, te Kutjevačku vinariju gdje su uživali u vrhunskim vinima u podrumu starom više od 780 godina.

IZVOR: infovodice.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.