FOTO Vodički žudije Italijom pronijeli glas o ‘Srcu kornatskom’

Facebook

Vodički žudije, čuvari Kristova groba, na trodnevnom hodočašću u Italiju ponijeli su sa sobom plakat nacionalne humanitarne akcije ‘Srce kornatsko’ i odali počast vatrogascima stradalim na otoku Kornatu.

– Čuvari Kristova groba – Vodiški Žudiji,njih šesnaestorica, su na svom trodnevnom hodočašću u Italiji gdje su posjetili Padovu, Arcellu, svetište Camposampiero, svetište Madonna della Corona i naposljetku Mantovu.
Na ovom hodočašću, koje je od posebnog značaja za samu družbu, odali su i počast stradalim vatrogascima i podržali akciju Srce Kornatsko. Naime, neki od stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu su bili aktivni članovi Žudija. Veliko hvala i pozdrav našim Žudijima, poručili su organizatori humanitarne akcije.

Podsjetimo, ‘Srce kornatsko’ naziv je humanitarnog projekta kojim će na dostojanstven način 27. kolovoza u cijeloj Hrvatskoj biti obilježena 10. godišnjica Kornatske tragedije. Riječ je o petomjesečnom projektu tijekom kojeg će vatrogasna društva diljem Hrvatske prikupljati donacije za Krijesnicu, udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima, a donatori će zauzvrat 27. kolovoza dobiti lampione koji će u isto vrijeme biti pušteni po gradovima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.