FOTO: ZLARIN: Obilježen Dan svetog Nikole zaštitnika pomoraca

U povodu obilježavanja blagdana svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, jutros je položen vijenac u more kod Zlarina u čast svim palim i nestalim hrvatskim pomorcima.

Polaganju su prisustvovali zamjenik župana Tomislav Vrdoljak i zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, te predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske i Lučke kapetanije Šibenik.

Zajednički vijenac položili su voditelj ureda Sindikata pomoraca Šibenik Milko Kronja i kapetan Ante Jelovčić. Vijenac je blagoslovio don Krešimir Mateša, župnik katedrale sv. Jakova. Polaganje vijenaca, u organizaciji Sindikata pomoraca Hrvatske-Ured Šibenik, održalo se po 20. put u spomena na sve pomorce koji su poginuli i nestali na moru.

Sveti Nikola rođen je u Patari u Maloj Aziji 15. ožujka 270., a umro je u Miri 6. prosinca 343. godine. Zaštitnik je djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta.

sv nikola

 

sv nikola1

 

sv nikola2

 

izvor:infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.