Grabovci više neće biti jedino vodičko naselje bez objekta društveno-javne namjene

Gradsko vijeće Vodica donijelo je Urbanistički plan uređenja naselja Grabovci kojeg je izradio Geoprojekt iz Splita, a kojim je omogućena izgradnja, ne samo stambenih i gospodarskih, već i objekata javne i društvene namjene, prostora za sport, rekreaciju, uređenje zelenih površina i uvođenje komunalne infrastrukture. Za izradu ovog Urbanističkog plana, koji obuhvaća 13 hektara površine, Vodice su iz proračuna izdvojile 90 tisuća, a njegovim donošenjem Grabovci su po prvi puta dobili plan budućeg uređenja i razvoja mjesta.

Sada slijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi Grad Vodice izvlastio državno zemljište na kojem se ovim Planom planira izgradnja društvenih prostorija različitih sadržaja za potrebe odvijanja društvenog života Grabovčana i to za rad Vijeća Mjesnog odbora, udruga, održavanje mjesnih, lokalnih i državnih izbora i druge slične namjene. Također, Vodice će pokrenuti postupke za dobivanje dozvole za njihovu izgradnju, a to su prvi uvjeti da Grabovici, jedino naselje na području Grada Vodica bez objekta društveno-javne namjene, napokon dobije takve prostore.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.