Grad Vodice angažirao stručnjake oko problema poplava gradskih ulica i kuća

Na području Grada Vodica Hrvatske su vode započele sanaciju oborinskog kanala u dijelu Dulcina koji se urušio nakon zadnje poplave. Paralelno s ovim radovima, u pripremi je izgradnja rasteretnog šahta koji će se ugraditi tijekom izvođenja radova na rekonstrukciji Trga hrvatskih mučenika, a koji će biti smješten između Konzuma i spomenika komunističkim žrtvama.

 

Njegova će namjena biti da uslijed dotoka nabujalih oborinskih voda i plime koja blokira istjecanje oborina kroz izgrađene kanale, omogući prepumpavanje kako bi se rasteretile niže kote centra koje plave i pri najmanjim kišama. Problem će se dalje rješavati uzvodno tehničkom sanacijom postojećeg zarova do Ulice prve primorske čete. Na zahtjev samih građana voljnih da se ponovno osposobe stari dijelovi kanala u tijeku je utvrđivanje trase i nastavak izgradnje i čišćenja ovoga zarova i iznad spomenute ulice kako bi se zaštitili vlasnici zemljišta na kojem je zarovo, ali i ostali stanovnici koji trpe ugrozu.

Nakon prošlogodišnjeg neugodnog iskustva s obilnim kišama i izlijevanjem rijeka ponornica koje su na čitavom priobalnom području Vodica i Srime uzrokovale značajne materijalne štete i onemogućile normalno kretanje prometnicama nekoliko dana, Grad Vodice angažirao je stručnjake da sagledaju stanje i započnu izradu potrebne tehničke dokumentacije kojom će se riješiti postojeći problemi i spriječiti ponovno poplavljivanje gradskih ulica i kuća.

S obzirom da izrada tehničke i projektne dokumentacije zahtjeva određeno vrijeme, a Vodice što prije moraju riješiti gorući problem odvodnje oborinskih voda, barem u najproblematičnijim područjima grada, pristupilo se i izradi hitnih mjera i saniranju jedanaest pronađenih kritičnih točaka koje bi se trebale riješiti, dijelom do početka turističke sezone, a dijelom neposredno nakon.

Međutim, kvalitetno i trajno rješavanje kompleksnog problema izlijevanja oborinskih voda moguće je jedino u suradnji sa susretljivim i razumnim građanima koji su voljni ustupiti dio svog terena za izgradnju kanala za otjecanje oborinskih voda, poručuju iz Grada Vodica.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.