Grad Vodice raskinuo ugovor s Lavčevićem na kapitalnom projektu izgradnje kolektora

Grad Vodice raskinuo je ugovor s tvrtkom Lavčević te raspisao novi natječaj za  izgradnju gravitacijskog kolektora Plava plaža i crpnih stanica Vodice 1 i 2.

Naime, zbog sporosti, nepoštivanja rokova i nekvalitetno izvedenih radova raskinut je ugovor s tvrtkom Lavčević kojoj su bili povjereni radovi na izgradnji ovih dviju crpnih stanica s pripadajućim kanalima, a koji su trebali biti u potpunosti završeni do početka travnja ove godine. Stoga je Vodovod i odvodnja Šibenik ponovno raspisao natječaj za radove čija je procijenjena vrijednost 800 tisuća kuna, a koji će biti otvoren do podneva 1. prosinca 2015. godine.

Kapitalna investicija izgradnje gradske kanalizacijske mreže vrlo je skupa i sveobuhvatna, pa je planirano da bude izvedena u nekoliko faza.

U prvoj je fazi planirano ugraditi 14,5 km kanalizacijske mreže, rekonstruirati 4 km vodovodnih instalacija, izgraditi čak tri crpne stanice te ugraditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji bi trebao zadovoljiti potrebe 20 000 stanovnika. Tako bi do kraja 2016. godine polovica kućanstava mogla biti spojena na kanalizacijsku mrežu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.