Grad Vodice raspisao natječaj za studentske stipendije

Grad Vodice raspisao je natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima Grada Vodica za akademsku 2015./2016. godinu. Svoje zahtjeve studenti podnose gradonačelnici Grada Vodica u roku 15 dana od dana objave i to od 15. do 29. listopada 2015. godine.

U ovoj akademskoj godini gradsku će stipendiju moći ostvariti 37 studenata prema nekoliko kriterija. Osnovni su kriteriji postignuti uspjesi u prethodnom školovanju i socijalni status studenata te se uvažavaju rezultati postignuti na međunarodnim natjecanjima. Novost je da je Grad osigurao jednu stipendiju za upis na preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku koja će se dodijeliti kandidatu s najvećim brojem bodova.

Od ove je godine na snazi je i novi Pravilnik o stipendiranju studenata Grada Vodica kojim je utvrđen iznos stipendije u visini 700 kn mjesečno, izuzev studenata koji studiraju u Šibensko-kninskoj županiji.

Njima se stipendija utvrđuje u visini mjesečne studentske autobusne karte. Također je snižen bodovni prag ukupnog prosjeka ocjena za srednjoškolce u socijalnoj kategoriji sa 3,60 na 3,50 bodova. Prema kriteriju socijalnog statusa i drugih socijalnih prilika dodatno će se bodovati prijave kandidata čiji prihod po članu zajedničkog obiteljskog kućanstva iznosi od 500,00 kn do 1.400,00 kn, kao i podnositelj prijave iz obitelji s troje i više malodobne djece.

U trenutku raspisivanja natječaja dodatno će se bodovati s 20 bodova deficitarna zanimanja na području Šibensko-kninske županije i to temeljem službene statistike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Šibenik. Stipendija se dodjeljuje na početku akademske godine za devet i pol mjeseci, a isplaćivat će se korisnicima na početku tekućeg mjeseca za prethodni mjesec.

Tekst natječaja možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.