Grad Vodice u pozitivnoj bilanci

ilustracija

Na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica raspravljat će se o realizaciji proračuna u 2015. godini s kojom Grad Vodice može biti izuzetno zadovoljan.

Ukupno ostvareni prihodi i primici u prošloj su godini iznosili 67.658.901,50 kuna. Od prihoda poslovanja ostvareno je 51.920.027,03 kuna, od čega se 40.211.556,69 kuna odnosi na izvorne prihode. Osobito veseli što se u odnosu na 2014. godinu bilježi porast prihoda od poreza i komunalne naknade, piše infovodice.

Iz gradskog se proračuna trošilo prema donesenom planu i racionalno, tako da su rashodi i izdaci iznosili 50.293.086,40 kuna. Smanjen je iznos na rashodima za plaće djelatnika koji su u 2015. godini iznosili samo 8,02%, budući da je gradonačelnica za vrijeme svog mandata u Saboru, radila bez novčane naknade.

Neki veći projekti započeti, ali ne i završeni u 2015. godini, nastavit će se i ove godine, pa su za njihovu realizaciju planirana sredstava u ovogodišnjem gradskom proračunu.

Tako će se ove godine financirati izrada potrebne dokumentacije za izgradnju velikih gradskih projekata; za idejni projekt Trga kneza Branimira, glavni projekt u Prvić Luci, za idejni projekt izgradnje novog dječjeg vrtića i za projekt Kuća umjetnosti na vodi, za izradu projektne dokumentacije javne rasvjete te za izradu projektne dokumentacije obnove Herfordske ulice.

U tijeku je donošenje novog Urbanističkog plana uređenja otoka Prvića i stambene zone Grabovci te se dovršava izrada Strategije razvoja Grada Vodica.

Ove godine trebao bi do kraja biti uređen i treći kat zgrade Gradske knjižnice te dovršen sustav grijanja u zgradi Stare škole za potrebe Pučkog otvorenog učilišta Vodice i Veleučilišta. Ulagat će se kontinuirano u daljnju zamjenu stare i izgradnju nove ulične javne rasvjete te u asfaltiranje gradskih prometnica.

Nastavlja se i projekt izgradnje kanalizacijskog sustava aglomeracije Vodice-Srima-Tribunj te izgradnja sustava oborinske odvodnje u Ulici Ante Starčevića i uređenje poljskih putova stradalih u elementarnoj nepogodi. Također, planira se i uređenje svih grobalja na čitavom području Grada.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.