Gradonačelnica Vodica Juričev Martinčev odgovorila na pismo gosta o psu prekriženom crvenom bojom

Gradonačelnica Vodica, Branka Juričev Martinčev odgovorila je gostu grada na pitanje zašto je tabla sa psom prekrižena crvenom bojom.

Gradsko vijeće Vodica bilo je dužno, sukladno Zakonu o zaštiti životinja i Zakonu o veterinarstvu, donijeti odluku o držanju i postupanju sa psima i mačkama, i to smo u listopadu 2010. godine i učinili. I po toj odluci, koju dakle imamo pet godina, stoji, među ostalim, da je zabranjeno izvođenje pasa na dječja igrališta, travnjake, sportske terene, kupališta, tržnice i groblja.

A što se tiče naših gostiju koji dolaze sa psima, ni njih nismo zaboravili i na više mjesta imamo kantice u kojima mogu pronaći vrećice i odložiti u njih pseći izmet, a ispred “stare škole” je planirano mjesto gdje psi mogu ući u more i kupati se.

Nažalost, i tu je došlo do devastacije i slomljena je ploča koja to označava, jer dio građana očito ne podržava takvu odluku.

Nadalje, upravo smo s udrugom za zaštitu životinja potpisali ugovor o uređenju parka za pse, tako da se ne bi moglo reći da u gradu nisu dobrodošli gosti koji dolaze s kućnim ljubimcima, ali isto tako moramo poštovati i druge goste koji se ne žele kupati pored nečijeg kućnog ljubimca.

I naravno, žao nam je što su gospodina Bunozu na Srimi vrijeđali i osuđujemo to, ali i iz toga se isto tako vidi zašto je odluka prije pet godina donesena i zašto su u svezi toga postavljene ploče tamo gdje ih prije i nije bilo – zato što građani, većina njih, ne žele da se životinje kupaju zajedno s njima – kazala nam je Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica, odgovarajući na pitanje vodičkoga gosta Ante Bunoze “Zašto je u Vodicama pas prekrižen crvenom crtom?”.

 

Preuzeto s InfoVodice, autor Slobodna Dalmacija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.