Gradonačelnici Vodica nagrada za organizaciju najboljeg klasičnog koncerta u Hrvatskoj

U ponedjeljak je hrvatski producent gospodin Zoran Škugor uručio gradonačelnici Vodica Branki Juričev Martinčev nagradu za organizaciju najboljeg koncerta klasične glazbe u prošloj godini u Hrvatskoj.

Naime, kako smo već pisali, ovu prestižnu nagradu dodjeljuje Artists on Globe koji danas okuplja dvjestotinjak uglednih umjetnika iz dvadeset i osam zemalja svijeta. U suradnji s njima Grad Vodice već tri godine organizira manifestacije povodom Svjetskog dana vode. Nagrade za najbolja kulturno-umjetnička događanja u 2014. godini dodijeljene su 10. svibnja u Zagrebu. Svjetski poznati violončelist David Grigorian dobio je nagradu za koncert održan u kolovozu prošle godine u vodičkoj župnoj crkvi što je ujedno bila i nagrada za njegov nemjerljiv doprinos svjetskoj klasičnoj glazbi, dok je nagradu za najbolju izložbu u Hrvatskoj u 2014. dobio je Matko Trebotić za izložbu u Galeriji Radnička u Zagrebu.

Grad Vodice dobio je nagradu za organizaciju ovog koncerta na kojem je uz violončelista Davida Grigoriana nastupio i jedan od najvećih violinista današnjice, gospodin Goran Končar. Kako je gradonačelnica Vodica bila spriječena prisustvovati svečanoj dodjeli u Zagrebu, ovo joj je prestižno priznanje osobno uručio jedan od idejnih začetnika Artists on Globe.

Vodice, grad na vodi koji je s umjetničkim obilježavanjem Svjetskog dana vode započeo prije nekoliko godina, krenuo je u ozbiljnije brendiranje Vodica kao grada vode. Da su na dobrom putu svjedoči i nedavno objavljeni tekst u američkom časopisu HUM iz Houstona u kojem je objavljena velika reportaža o Hrvatskoj, njezinim prirodnim ljepotama, sačuvanim izvorima pitke vode, ali i o vodičkoj manifestaciji Voda – izvor života, povodom Svjetskog dana vode.

izvor:info vodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.