Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina

Gradskom društvu Crvenog križa Vodice odobrena bespovratna sredstva za projekt ‘Aktivni zajedno’Foto: Infovodice

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je Gradskom društvu Crvenog križa Vodice i partnerima Gradskom društvu Crvenog križa Knin te Gradskom društvu Crvenog križa Biograd na Moru bespovratna sredstva zajedno u iznosu od 1.285.155 kuna za projekt ‘Aktivni zajedno’.

Tom prigodom ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vodice sudjelovala je na  svečanom potpisivanja i uručivanja ugovora za Poziv ‘Pridruži se – Aktivni u mirovini’ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika’.

Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičko zdravstveno stanje umirovljenika. Također, fokus projekta je na aktivaciji, nediskriminaciji, dostojanstvu te sudjelovanju u društvenim, kulturnim i drugim aktivnostima i poslovima zajednice kao i međugeneracijskoj suradnji, te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima kao i razvoj inovativnih programa koje provode organizacije civilnoga društva.

U naredne dvije godine u Vodicama, Kninu i Biogradu na moru organizirat će se niz besplatnih radionica poput tečajeva kuhanja, tečajeva plesa, nordiskog hodanja, edukacija iz prve pomoći, kreativnih radionica slikanja, pisanja koje omogućuju aktivno sudjelovanje i socijalnu uključenost umirovljenika, piše portal Infovodice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.