Gromoglasnim pljeskom pozdravljeno 115 sudionika maratona za heroje

Mnogobrojni građani Vodica velikim pljeskom dočekali su danas popodne 115 sudionika 3. Biciklističkog maratona za kornatske vatrogasce.

Maraton koji se vozi kroz pola Hrvatske organizirali su DVD-a Sesvetski Kraljevec i BK Sutla uz pomoć vatrogasnih društava i zajednica diljem lijepe, a vozio se u tri etape od Zagreba do Vodica.

Ideja za ovim maratonom nastala je zbog obilježavanja obljetnice smrti poginulih vatrogasaca. No, ovim događanjem mnogobrojni biciklisti odaju odati počast i njihovim kolegama diljem zemlje koji se svakodnevno bore s prosječnom čovjeku nezamislivim opasnostima, a sve to kako bi sačuvali naše živote i našu imovinu.

– Nakon održanog maratona, srce nam je veliko kao kuća – rekla nam je Ana Marija Baričević jedna od organizatorica ovog maratona uz poruku da 12 heroja nikada neće biti zaboravljeni.

 

Sudionike Biciklističkog maratona na Obali Vladimira Nazora dočekala je i gradonačelnica Vodica, Branka Juričev Martinčev

– Vrijeme prolazi, a sjećanja na hrabre momke ne blijede. Nakon ovoliko godina, ostala su brojna pitanja na koje nema odgovora. Hvala biciklistima koji na ovakav način doprinose da se poginuli vatrogasci ne zaborave i da sjećanja na njih budu s većim poštovanjem nakon svih ovih godina – rekla nam je gradonačelnica Vodica, Branka Juričev Martinčev

Među sudionicima Biciklističkog maratona za stradale kornatske vatrogasce bili su i 4 biciklista iz Vodica: Tomislav Ivas, Ivan Juričev-Sudac, Boško Juričev-Sudac i Frane Juričev-Grginov.

Nakon kratkog odmora biciklisti će danas sudjelovati u Mimohodu sjećanja

Izvor: Info vodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.