I ove godine u Vodicama patroliraju policajci na biciklima

I ove turističke sezone za sigurnost turista i domaćeg stanovništva na vodičkom području brinut će policijske biciklističke ophodnje. One su započele s radom, kao pilot-projekt u sklopu projekta ‘Policija u zajednici’, još 2011. godine, a zajednički su ih pokrenule Policijska postaja Vodice, Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica.

Policija na biciklima pokazala se uspješna u provođenju redovite policijske ophodnje na plažama i područjima užeg središta grada, koja u ljetnim mjesecima, usred prometne gužve i vreve, nisu lako dostupna policijskim vozilima. 

Biciklističke ophodnje započele su 1. srpnja, a ove će turističke sezone u Vodicama patrolirati u dvije skupine i tako vršiti prevenciju kaznenih djela, teških krađa, krađa i zloupotrebu droga, sprječavati prometnu gužvu i zastoje, rješavati prekršaje u redovnom cestovnom prometu, ali obavljati i ostale temeljne policijske zadaće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.