Izdana dozvola: Rekonstrukcija vodičkog dijela Jadranske magistrale vrijedna 13 milijuna kuna

Ministarstvo graditeljstva izdalo je lokacijsku dozvolu Hrvatski cestama kojom je omogućeno raspisivanje natječaja za izvođenje infrastrukturnih radova na dijelu jadranske magistrale kroz Vodice.

Riječ je o radovima koje su Hrvatske ceste najavile prilikom otvaranja vodičke zaobilaznice i za koje su osigurale 13 milijuna kuna u svojoj blagajni. Planirana dionica koja će se rekonstruirati duga je skoro kilometar i proteže se od Hotela Orion do Zatonske ulice, a površina obuhvata iznosi 25000 m².

Nakon izgradnje zaobilaznice i rasterećenja ovog dijela magistrale, čime je ona postala gradska žila kucavica, ovim će se radovima omogućiti pregledniji i, za pješake i vozače sigurniji promet, pišu infovodice. Rekonstrukcija prometnice obuhvaća izgradnju pješačkih staza s obje strane kolnika, uređenje šest raskrižja te čak dva rotora; jednog na križanju sa Zatonskom ulicom i drugog kod benzinske crpke te postavljanje javne rasvjete. Usporedno s ovim radovima, postavljat će se kanali za oborinske vode, telekomunikacijska instalacija, prometna signalizacija i oprema.

Foto:Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.