Izglasan proračun: Grad Vodice uzima kredit za izgradnju novog dječjeg vrtića

ilustracija

Vodičko Gradsko vijeće na današnjoj sjednici usvojilo je proračuna za 2018. godinu težak nešto više od 70 milijuna kuna, a za njega je glasalo osam vijećnika vladajuće koalicije HDZ – HSS, dok je protiv bilo šest oporbenih vijećnika.

Pročelnik Upravnog odjela za financije Hrvoje Perica, dodatno je obrazložio prijedlog proračuna

– Što se tiče prihoda, izvorni prihodi iznose 49 775 000, dok je višak prihoda iz prethodnog razdoblja 9 milijuna i 900 tisuća. Najvažnija promjena u zadnjih deset godina na prihodovnoj strani je zaduživanje Grada Vodica u iznosu 4 milijuna kuna u 2018. godini te 16 milijuna u 2019. godina, koji će biti namijenjeni za izgradnju vrtića. – rekao je pročelnik Hrvoje Perica

Glavna primjedba oporbe na ovaj proračun, a i na prvih 19 točaka Dnevnog reda je bila ta što svaka točka dnevnog reda nema svoje objašnjenje te na taj način se nisu mogli kvalitetno pripremiti za sjednicu, piše portal infovodice.

Na raspravi po ovoj točki, vezano za kredit, vijećnik Liste našeg mista, Danijel Lasan Zorobabel imao je primjedbu što se na plažu Vruje ulaže preko 15 milijuna kuna vlastitih sredstava, a s čijim će koncesijama upravljati županija, dok za vrtić Grad uzima kredit.
Šime Bilan, vijećnik MOSTA, zamjera što u proračunu nema stavke za izgradnju Doma za starije osobe u kojem bi iste mogle imati i svoj centar okupljanja.

Vijećnik SDP-a izrazio žaljene što nema više projekata kojim bi se moglo izvući više novaca iz EU fondova i da bi socijalan program mogao biti kvalitetniji

– Mislim da bi Grad trebao osigurati 650 tisuća kuna za financiranje udžbenika osnovnoškolcima, jer ako neke puno siromašnije sredine osiguravaju osnovnoškolcima besplatne udžbenike onda možemo i mi, a prijevoz osnovnoškolcima bi trebalo u potpunosti pokriti, ne sufinancirati kao do sada – rekao je vijećnik SDP-a Marko Udovičić

– Što se tiče financiranja i sufinanciranja, nisu donesene konačne odluke, već su izdvojena sredstva za te stavke, a odluke će biti donesene ovisno o raznoraznim uvjetima, što znači da tijekom godine može biti donesena odluka o financiranju – replicirala je gradonačelnica, pišu infovdice.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.