Izložba ‘Vodice kroz povijest’ obuhvatila je razdoblje od prapovijesti pa sve do Domovinskog rata

Izložba ‘Vodice kroz povijest’ otvorena je jučer u atriju Kulturnog centra Vodica, a u sklopu istoimenog znanstvenog skupa koji traje ovog vikenda. Izožba sadrži brojne eksponate koji se tiču povijesti Vodica, a rezultat je suradnje Pučkog otvorenog učilišta i Muzeja grada Šibenika.

– Ono što nas osobito veseli što je nakon tri arheološke izložbe u kojoj su sudjelovali kustosi muzeja Šibenik za arheologiju Toni Brajković i Emil Podrug, na ovoj izložbi sudjeluju njihovi kolege iz odjela novije povijesti, tako da imamo eksponate iz prapovijesti pa sve do Domovinskog rata. Kako je i šibenska zgrada muzeja pretijesna, većina ovih eksponata nalazi se u depoima muzeja i ne može se vidjeti u stalnom postavu, tako da je izložba prilika Vodičanima, a i Šibenčanima da vide izložene eksponate – rekla je za Infovodice ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Gordana Birin koja je naglasila potrebu Vodica za jednom muzejskom ustanovom gdje će ti predmeti biti stalno izloženi

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.