JAKO RUŽNA SLIKA: Za odvoz smeća s Tijašnice još se uvijek traži rješenje

Uvala Tijašnica je jedna od najvećih i najljepših uvala vodičkom akvatoriju koju u ljetnim mjesecima posjećuje vrlo velik broj nautičara. Tijekom godine zbog vjetrova u uvali se nagomilava velika količina naplavina, koja osim što stvara ružnu sliku, onemogućava i kupanje u uvali.

To su uvidjeli iz Mjesnog odbora Prvić Šepurine te su kontaktirali nadležne u Gradu Vodicama kako bi problem uskoro bio riješen.

– 15.07.2016. godine kontaktirali smo nadležne u Gradu Vodicama i dostavili im fotografije zatečenog stanja. Do rješavanja problema otpada u uvali Tijaščica još nije došlo pa postaje sasvim izgledno da će turisti tijekom cijelog ljeta imati pogled na uvalu prepunu otpada što nikako neće pomoći razvoju turizma – rekao nam je Goran Franić, predsjednik MO Prvić Šepurine

Tijašnica, najljepša uvala u vodičkom akvatoriju uskoro bez naplavljenog smeća

Grad Vodice nastoji riješiti problem što prije

Upoznati smo sa situacijom u uvali Tijašnica – rekla nam je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev. Od DVD-a Prvić Šepirine i Poljoprivredne zadruge Prvić Šepurine zatražili smo ponude čišćenja i trenutno čekamo ponudu od Poljoprivredne zadruge Šepurine. Međutim dodatni financijski problem je transport brodom do kopna i kasnije transport do odlagališta Bikarac, a to su sredstva koja nisu planirana proračunom, zato sada iznalazimo najpovoljnije riješenje i želimo da se taj problem što prije riješi – rekla nam je na kraju gradonačelnica Branka Juričev Martinčev, pišu InfoVodice

IMG_20160715_141124.jpg

Izvor/foto: InfoVodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.