Jednoglasno prihvaćen program Savjeta mladih Grada Vodica za iduću godinu

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica jednoglasno je prihvaćen Program rada Savjeta mladih Grada Vodica za 2018. godinu. Programom se određuju glavne smjernice djelovanja i aktivnosti  Savjeta mladih.

Kako su mladi važan dio društva i oni žele odgovorno sudjelovati u radu lokalne zajednice u rješavanju problema i pitanja koja muče mlade osobe, oni tijekom godine žele organizirati niz  edukativnih  tribina i radionica o temama važnima za mlade i humanitarne akcije kojima će potaći humanitarno djelovanje mladih.

Isto tako, žele inicirati, izrađivati i pratiti provedbe lokalnog programa djelovanja za mlade i informiranosti mladih o svim pitanjima bitnima za unapređenje položaja mladih. Kao jednu od najvažnijih djelatnosti, Savjet mladih ističe važnost međusobne suradnje i razmjene iskustava s mladima iz drugih općina i gradova Šibensko-kninske županije, županijskih savjeta mladih u Republici Hrvatskoj i odgovarajućih tijela drugih zemalja.

Kao i do sada Savjet će organizirati Igre udruga nastojeći ujediniti mlade iz raznih sportskih, kulturnih i humanitarnih udruga u zajedničkoj manifestaciji, Turnir u basketu i radionice na temu zapošljavanje i poduzetništva mladih. Navedene su i inicijative izgradnje dječjeg igrališta i balotane te prigodno obilježavanje Svjetskog dana glazbe.

Za svoje programske aktivnosti Savjet malih će iz gradskog proračuna dobiti 24 tisuće kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.