Provjerite što spremaju za vikend

Klapa Bunari ispraća ‘Đardin je In’, no to nije kraj kulturnim događanjima u Vodicama

Nastup domaće klape Bunari večeras zatvara manifestaciju ‘Đardin je IN’. Na ovom je festivalu, u organizaciji Turističke zajednice Vodice, nastupilo preko dvadesetak izvođača, odnosno muzičara, stand up komičara i glumaca, a publika ga je prepoznala i prihvatila kao mjesto dobre zabave i pravo ljetnog šušura. Koncert klape Bunari počinje u 21 sat.

Ipak, kulturnih događanja neće manjkati, jer već u subotu pjevački zbor Lira s gostima priređuje svoj tradicionalni koncert, dok će u nedjelju u improviziranoj domaćoj kužini na vodičkoj rivi vrijedne ‘Perlice’ prezentirati kako se spravlja ‘šaša i pulenta’.

– Ovo jelo nije zaboravljeno, desetljećima se priprema se na isti način kao danas. Na ovakav način želimo promovirati naša starinska jela te pružiti priliku našim gostima da ih upoznaju – kazala je Anita Franin – Pečarica, direktorica TZ Grada Vodica.

Kutak na rivi ovom prilikom bit će uređen poput malog dvora, sa stolovima i stolicama, a u pozadi maleni špaker i ognjište na kojem će se kuhati šaša i palenta. Uz pripremu Šaše i pulente ‘Perlice’ će izvesti mini igrokaz u kojem su će izvoditi plesove i pjevati stare pjesme, sve u cilju kako bi stvorili sliku kako je to nekada bilo, pišu Infovodice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.