Knjižnica Vodice nizom događanja obilježava Dan planete Zemlje

Povodom nadolazećeg Dana planeta Zemlje u Gradskoj knjižnici Vodice osjetili su potrebu učiniti nešto kako bi osvijestili utjecaj koji modernim načinom života imamo na svoj dom, a time i na svoje zdravlje i zdravlje onih koji dolaze nakon nas, piše infovodice.

U tu svrhu, kroz travanj i svibanj, u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice prikazat će se četiri dokumentarca: „Prekid”, „Frakiranje Patagonije”, „Sjeme permakulture” i „Obrisi održive budućnosti – energetika”, a nekoliko naših sugrađana (Miroslava Sladoljev, Nikola Birin, Mario Martinčević i Ivan Cukrov) održati će predavanja o kompostiranju, jestivom i ljekovitom bilju, vinogradarstvu i aktivnom turizmu.

Za početak, u četvrtak 7. travnja u 18 i 30 prikazat će se dokumentarni film „Prekid” („Discruption”, 2014., 51′).
„Prekid” je film u produkciji „350 org”, vjerojatno najpoznatije klimatske organizacije na svijetu, koja ovim filmom želi na radikalan i sasvim nesuzdržan način javnosti predstaviti već vrlo vidljivu i realnu štetu klimatskih promjena koje svake godine sve više osjećamo, a u zadnje vrijeme to se najviše osjeti ekstremnim vremenskim uvjetima te mnogim vremenskim nepogodama, poput uragana, poplava i sličnog.

Film prikazuje i kako se kroz politički proces pokušava zaustaviti aktiviste koji se bore protiv klimatskih promjena. Također, film služi i kao uvod u mnoge teme kojeće se obrađivati u drugim filmovima (klimatske promjene svojevrsna su krovna tema).

Svi su dobrodošli!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.