Kopačke ostale na klinu: Slavni Collina u Vodicama predavao na Combis konferenciji

31.05.2019., Vodice - Na 13. Combis konferenciji koja se pod nazivom "How to be successful on the filed" predavanje je odrzao jedan od najpoznatiji nogometnih sudaca Pierluigi Collina. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pierluigi Collina, jedan od najpoznatijih nogometnih sudaca danas je bio jedan od predavača na 13. Combis konferenciji jednoj od najvećih regionalnih tehnoloških konferencija koja se održava u Vodicama. Collina je održao predavanje na temu ‘How to be successful on the filed’ u kojem je naglasio da je otvorenost prema promjenama i poboljšanjima presudna u poslovnom samorazvoju te da svaku promjenu treba promatrati kao priliku.

Collina se suđenjem počeo baviti 1977. godine se počinje baviti suđenjem, a na FIFA-inu listu je uvršten 1995., te je iduće godine sudio na Olimpijskim igrama u Atlanti, kao i u finalu Lige prvaka 1999. Kao vrhunac karijere, sudio je u finalu Svjetskog prvenstva 2002. između Njemačke i Brazila. Njegovo posljednje veliko natjecanje na kojem je sudio bilo je finale Kupa UEFA 2004. između Valencije i Marseillea. Posljednju međunarodnu utakmicu koju je sudio bila je između reprezentacija Portugala i Slovačke. Talijanski nogometni savez je zbog njega podignuo obaveznu godinu umirovljenja sudaca sa 45 na 46 godina, no budući da je Colina u kolovozu 2008. potpisao sponzorski ugovor sa Opelom, koji je ujedno bio i sponzor A.C. Milana, došao je u sukob interesa, te je odlučio završiti karijeru. Godine 2003. objavio je autobiografiju Le Mie Regole del Gioco, a nakon umirovljenja počeo je raditi kao finacijski savjetnik.

(FOTO Hrvoje Jelavić/PIXELL)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.